24 mei 2020

15x de beste actiefilms op Netflix 2020

15x de beste actiefilms op Netflix 2020

Soms is het gewoon tijd voor actie in de tent! En de makkelijkste manier om een goede actiefilm te kijken, is via Netflix. Dit zijn de 15 beste actiefilms die op dit moment op Netflix te kijken zijn!

1. Edge of Tomorrow (2014)

Edge of Tommorrow

Het is pas een echte actiefilm als Tom Cruise in je film speelt! In deze film rent en vecht hij zoals je van hem gewend bent, maar nu rent en vecht hij zelfs in een groot mechanisch pak. En Tom Cruise doet het in stijl én in een actiefilm die een goed verhaal heeft. Win-win!

2. Zero Dark Thirty (2012)

Zero-dark-thirty

Na de aanslagen op 11 september 2001 gaat de zoektocht naar de leider van Al Qaeda van start. Maya staat aan het hoofd van de CIA en heeft zo haar eigen manier om Osama Bin Laden te vinden.

3. John Wick (2014)

John-wick

Keanu Reeves is op zoek naar de mensen die zijn hond hebben vermoord. En hoe! John Wick is gevuld met keiharde actie en vliegensvlugge scènes vol spanning. Deel 1 en 3 staan op Netflix (wat ze met deel 2 hebben gedaan, dat weet niemand).

4. The Fast and the Furious (2001)

The-Fast-and-the-Furious-Paul-Walker-Vin-Diesel-Michelle-Rodriguez-Jordana-Brewster-36_big

Een agent gaat undercover om te onderzoeken of een groep straatracers met hun supersnelle auto’s ook overvallen plegen. Wat daarna volgt, is een mannelijke versie van een soapserie, met een grote lading vervolgfilms. Maarja, we weten allemaal dat het bij alle films van The Fast and the Furious voornamelijk draait om de auto’s, toch? ;)
Veel delen van TFaTF staan op Netflix. Weten wat de juiste volgorde is? Dat lees je op deze site van The Fast and the Furious.

5. The Mechanic (2011)

The mechanic

Een mechanic is in deze wereld niet zomaar een loodgieter. Een mechanic is een strikt opgeleide moordenaar met een talent voor elimineren van ‘targets’. En natuurlijk is Jason Statham daar de beste in. We beloven je een hoop explosies, hardcore parkour en intense blikken.

6. Goodfellas (1990)

Goodfellas

Hogerop komen in de ladder van gangster is niet altijd makkelijk. Wie vertrouw je en wie niet? Denk je ver vooruit of leef je in het moment? Moeilijke keuzes in een film met een ijzersterke cast en een geniaal script. Klassiekertje!

7. Hanna (2011)

Hanna

Een jonge meid die iedere ass kan kicken! Hanna is van kleins af aan opgeleid om een keiharde moordenaar te worden. Maar hoe gaat ze om met ‘de echte wereld’ en een nieuwe manier van leven?

8. Ocean’s Eleven (2001)

Oceans-Eleven-Netflix

Wie kent deze film nou niet? Een bij elkaar geraapte groep van specialisten gaat drie casino’s tegelijkertijd overvallen. Het doel: 150 miljoen dollar natuurlijk. Maar bij deze film draait het niet om het doel, maar hóé ze deze overval voor elkaar krijgen, natuurlijk. Ocean’s Eleven, Twelve & Thirteen staan op Netflix (Eight ook, maar laten we die snel vergeten).

9. Saving Private Ryan (1998)

Saving_Private_Ryan

Probeer maar eens één soldaat op te sporen tijdens een grote oorlog. Dat is de taak van deze groep soldaten. Met man en macht gaan ze op zoek naar deze naald in een hooiberg om die ene soldaat, Ryan, terug naar huis te krijgen.

10. The Expendables (2010)

the-expendables

Alle grote actiehelden van onze jeugd komen samen in deze actiefilm: Stallone, Schwarzenegger, Statham, Jet Li en nog veel meer. Echt zo’n film waarop je je brein gewoon eventjes op 0 kunt zetten en lekker kan genieten. En je hebt mazzel, want alle 3 de delen staan nu op Netflix.

11. The Town (2010)

the town

Deze dieven weten waar ze mee bezig zijn. Ze plannen hun bankoverval tot in de puntjes uit, maar dit betekent niet dat de FBI niet op hun hielen zit. Je hoeft maar één misstap te begaan, en ze worden gesnapt. The Town houdt je op het puntje van je stoel, gegarandeerd.

12. Kick-ass (2010)

Kick-ass

Was het niet iedereens kinderdroom om later superheld te worden? Als je er maar hard genoeg in gelooft, kan het nog gebeuren ook. Dave wil namelijk superheld Kick-Ass worden, maar komt er al snel achter dat je er met een geknutseld superheldenpakje niet komt. Hoe dan wel? By kicking some ass!

13. The Hunger Games (2012)

The Hunger Games

Een grote strijd tot de dood in een arena die wordt beheerd door een psychopatische leider. Dat klinkt toch een stuk spannender dan je zou verwachten, toch? The Hunger Games is een sci-fi films over een groep tieners, maar dat betekent niet dat het geen goede actiefilm is. Ga jij alle 4 de delen op Netflix kijken? ‘I volunteer as tribute!’

14. Sicario (2015)

Sicario

Van de regisseur die later Prisoners en Blade Runner 2049 maakte (die laatste staat ook op Netflix), is deze film echt de moeite waard. In Sicario breekt the war on drugs pas echt los tussen de FBI en Mexicaanse drugshandelaren. Het gaat van kwaad naar erger: dit mag je niet missen!

15. Blood Diamond (2006)

Blood Diamond

Blood Diamond is geen stereotype actiefilm: het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en het verhaal is hierbij belangrijker dan actie. En dat is te merken ook. Dat arme Leonardo hier geen Oscar voor heeft gewonnen, blijft een mysterie.